Kilo Almanızı Sağlayan Sağlık Sorunları
Bu hastalık tedavi edilebilir. Yani zaman kaybetmemek ve bir endokrinolog görmek için gitmemelisiniz.
5. Tip II diyabetes mellitus
In durumda tip II diyabet, tip I aksine, bizim pankreas yeterli insülin ama bizim reseptörleri buna yanıt vermeyen ve hoşgörülü insülin haline gelir. Sonuç olarak, bu birikmiş hormonun aşırı miktarı obeziteye neden olur.
Esas tehlike, bu hastalığın uzun bir süre görünmeyebileceğidir ve sadece bir kan testi sırasında bulunabilir. Aşırı susama veya aşırı idrara çıkma gibi normal diyabet özellikleri ortaya çıkmayabilir. Ama eğer kaşıntı hissederseniz, bu endişelenmeniz için bir sebep olabilir.
4. İnsülinoma
İnsülinom , kandaki şeker seviyesini önemli ölçüde azaltır ve hipoglisemi meydana geldiğinde oluşur. Vücudumuz glikoz seviyesini yükseltmeye çalışırken hipoglisemi yoğun açlığa katkıda bulunur.
Bir kişi hipoglisemi meydana geldiğinde yemek yemiyorsa, titreme, taşikardi, konuşma ve davranış sorunları, hatta bayılma yaşayabilir. Hipoglisemik bir saldırı gerçekten hoş olmayan bir fenomendir, bu yüzden vücut açlık belirtileri için sürekli yüksek bir uyanıklık yapar ve sonuç olarak, bir kişi kilo alır. Bu problemleriniz varsa, doktora gitme zamanı.